bhv

BHV Cursus

U bent op zoek naar een passende BHV cursus? Wij bieden verschillende cursussen aan. Bekijk snel ons aanbod.

hoogwerker

Hoogwerker

Binnenkort aan de slag met een hoogwerker maar nog geen certificaat? Volg nu onze cursus hoogwerker.

reanimeren

Reanimatie

Bij Arbototaal kunt u verschillende cursussen volgen. Een reanimatie cursus is daar 1 van.

heftruck

Heftruck Certificaat

Voor het besturen van een heftruck heeft u een heftruckcertificaat nodig! Bij ArboTotaal vindt u vakgerichte heftruck opleidingen.

Bevelvoerder bedrijfsbrandweer

Informatie cursus “Bevelvoerder Bedrijfsbrandweer”

Inleiding
In de ARBO- wet en het besluit bedrijfshulpverlening is geregeld dat werkgevers verplicht zijn, om een aantal zaken te regelen, waaronder het aanwijzen van mensen die bedrijfshulpverleningstaken op zich nemen en daarnaast de bijbehorende organisatorische voorzieningen. Daarnaast kunnen bedrijven volgens het zorg op maat principe ervoor kiezen of worden aangewezen door de overheid om personeel op te leiden voor de functie van bevelvoerder bedrijfsbrandweer.

Taakgebieden Bevelvoerder Bedrijfsbrandweer:
01. Kennis nemen van wet en regelgeving ARBO.
02. Organiseren van bedrijfshulpverlening.
03. Kennis nemen van inzet en ontruimingssystematiek.
04. Begeleiden van inzetten bedrijfshulpverleners.
05. Maken en onderhouden van een bedrijfsnoodplan en ontruimingsprocedure.
06. Communicatie met interne en externe hulp en dienstverleners.

Doelgroepen:
De opleiding is bedoeld voor bedrijfshulpverleners van bedrijven en instellingen die minimaal in het bezit zijn van het diploma brandwacht en kennis en vaardigheden hebben op MBO niveau. De opleidingsbehoefte is afhankelijk van de bedrijfssituatie, en kan in samenwerking met uw organisatie door ons met behulp van de risico inventarisatie en evaluatie worden vastgesteld.

Cursusinhoud:
01. Wet en Regelgeving
02. Organisatie bedrijfshulpverlening
03. Verbranding en blussing
04. Gevaarlijke stoffen
05. Repressie
06. Begeleiden van inzetten
07. Verbindingen
08. Inzet en ontruimings systematiek
09. Praktijk inzet oefeningen
10. Salvage

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 cursisten, open inschrijving is mogelijk.

Modulaire structuur:
De door R.T.O. Arbototaal verzorgde cursus Bevelvoerder Bedrijfsbrandweer leidt uw personeel op volgens de modulaire opleidingsstructuur welke gehanteerd wordt door de Nederlandse brandweer organisaties. De diverse brandweer opleidingen zijn modulair opgebouwd. Dat houdt in, dat elke module als zelfstandige cursus geldt en dus ook als zodanig kan worden gevolgd. Voor elke module wordt bij voldoende resultaat(cijfer 6 of hoger) een certificaat verstrekt via het Nederlands Bureau Brandweer Examens(NBBE), deze hebben een onbeperkte geldigheid. Meerdere certificaten geven recht op een diploma (zie ook onze informatie cursus Onderbrandmeester). Het examen bestaat uit een schriftelijk en een praktisch deel, waarbij praktijk inzetten een belangrijk onderdeel uitmaken van het examen.

Lesstof:
R.T.O. Arbototaal gebruikt de leermiddelen uitgegeven door het NIBRA. Dit is het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampbestrijding.

Duur cursus:
Afhankelijk van de gekozen modules.

Kosten:
De kosten van de cursus bevelvoerder bedrijfsbrandweer zijn altijd, inclusief leerboeken, examens en certificering, gebruik instructie en oefencentrum alle materialen en middelen, maar zijn afhankelijk van de gekozen modules. Prijs voor de bovenstaande cursus op aanvraag.

Locatie:
Te Arnhem en/of in-company