bhv

BHV Cursus

U bent op zoek naar een passende BHV cursus? Wij bieden verschillende cursussen aan. Bekijk snel ons aanbod.

hoogwerker

Hoogwerker

Binnenkort aan de slag met een hoogwerker maar nog geen certificaat? Volg nu onze cursus hoogwerker.

reanimeren

Reanimatie

Bij Arbototaal kunt u verschillende cursussen volgen. Een reanimatie cursus is daar 1 van.

heftruck

Heftruck Certificaat

Voor het besturen van een heftruck heeft u een heftruckcertificaat nodig! Bij ArboTotaal vindt u vakgerichte heftruck opleidingen.

Brandwacht

Informatie cursus “Brandwacht”

Doelgroepen:
De modulaire opleiding tot brandwacht is de basisopleiding van de brandweer en heeft tot doel personeel van organisaties of de brandweerfunctionaris de kennis en vaardigheid bij te brengen, die nodig is voor het optreden als brandwacht van een bluseenheid bij brand en ongevalbestrijding. De aspirant brandwacht leert om te gaan met de standaard bepakking van een TS LD/HD met uitzondering van hulpverleningsgereedschap. Om tot het examen te worden toegelaten moet de kandidaat minimaal 18 jaar zijn.

Cursusinhoud:

01. Module 101 Repressie (64 uur)
02. Module 102 Levensreddende handelingen ( 18uur)
03. Module 103 Persoonlijke bescherming (52 uur)

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 cursisten, open inschrijving is mogelijk.

Modulaire structuur:
De door R.T.O. Arbototaal verzorgde cursus brandwacht leidt uw personeel op volgens de modulaire opleidingsstructuur welke gehanteerd wordt door de Nederlandse brandweer organisaties. De praktijk wordt geoefend in ons brandweer oefencentrum. Brandwachten worden zo beter voorbereid op de praktische uitoefening van hun functie. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

01. Ademlucht
02. Hitte training
03. Blustechnieken
04. Perslucht en beschermingstechnieken

De cursist dient de beschikking te hebben over een volledig uitruktenue.

De diverse brandweer opleidingen zijn modulair opgebouwd. Dat houdt in, dat elke module als zelfstandige cursus geldt en dus ook als zodanig kan worden gevolgd. Voor elke module wordt bij voldoende resultaat(cijfer 6 of hoger) een certificaat verstrekt via het Nederlands Bureau Brandweer Examens(NBBE), deze hebben een onbeperkte geldigheid. Voor alle onderdelen wordt schriftelijk en praktisch examen gedaan. Indien voor alle 3 modules een voldoende resultaat is behaald wordt het diploma brandwacht verstrekt

Lesstof:
R.T.O. Arbototaal gebruikt de leermiddelen uitgegeven door het NIBRA Dit is het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampbestrijding.

Duur cursus:
Afhankelijk van de gekozen modules

Kosten:
De kosten van de cursus brandwacht zijn, inclusief leerboeken, examens en certificering, gebruik instructie en oefencentrum alle materialen en middelen, maar zijn afhankelijk van de gekozen modules. Prijs voor de bovenstaande cursus op aanvraag

Cursuslocatie:
Te Arnhem en/of in-compagnie.