bhv

BHV Cursus

U bent op zoek naar een passende BHV cursus? Wij bieden verschillende cursussen aan. Bekijk snel ons aanbod.

hoogwerker

Hoogwerker

Binnenkort aan de slag met een hoogwerker maar nog geen certificaat? Volg nu onze cursus hoogwerker.

reanimeren

Reanimatie

Bij Arbototaal kunt u verschillende cursussen volgen. Een reanimatie cursus is daar 1 van.

heftruck

Heftruck Certificaat

Voor het besturen van een heftruck heeft u een heftruckcertificaat nodig! Bij ArboTotaal vindt u vakgerichte heftruck opleidingen.

Over ons

Arbototaal.net, vakgerichte opleidingen tegen betaalbare tarieven!.

Op deze pagina’s stellen wij u R.B.O.  Arbototaal voor als opleidingsinstituut, gecertificeerd door verschillende instituten. Naast opleidingen en trainingen verlenen wij ‘facilitaire dienstverlening’, zoals verhuur van personeel en opleidingsmiddelen.

Het personele bestand van R.B.O.  Arbototaal bestaat uit goed gemotiveerd en gekwalificeerd personeel, met een jarenlange ervaring in zowel overheidsdiensten (brandweer), industrie en opleidingsinstituten.

Door deze brede deskundigheid is het niveau van de diverse instructies en dienstverleningen die wij bieden, ruim boven uw verwachtingen. Vooral de specifieke veiligheidskundige dienstverlening, welke door R.B.O.  Arbototaal worden verzorgd, staan landelijk op een hoog peil.

Alle trainingen kunnen in company en op andere locaties uitgevoerd worden. Graag lichten wij in een persoonlijk gesprek onze diensten toe en brengen zonodig een offerte uit waarbij uw wensen voorop staan.

 

Visie en Missie

Visie:

Een betere bewustwording van uw omgeving is onontbeerlijk om in de samenleving te kunnen functioneren. R.B.O.  Arbototaal zorgt er voor dat iedereen, die opgeleid wil worden om taken in het kader van de BHV zowel brandbestrijding/ communicatie en ontruiming of het uitvoeren van een levensreddende handeling naar behoren kan invullen en een meerwaarde genereert voor de organisatie waarin hij of zij functioneert.

Missie:

R.B.O.  Arbototaal is een innoverende dienstverlener die mensen leert en begeleidt om op een doelmatige wijze in zowel bedrijfssituatie als in de persoonlijke situatie met BHV en arbeidsomstandigheden om te gaan en te werken.

Oorsprong en geschiedenis
R.B.O.  Arbototaal is in 2000 opgericht als DSS Safety Services en gaf invulling aan het opleiden en trainen van bedrijfshulpverleners veelal op regiebasis van andere opleidingsinstituten door geheel Nederland. Om beter in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de opleidingsmarkt is de dienstverlening vanaf 2005 fors verbreed en is het bedrijf zich gaan richten op het totaal aan Arbo opleidingen en trainingen. Dat heeft in 2005 geresulteerd in een rechtsvorm- en naamswijziging.

R.B.O.  Arbototaal kent een breed scala relaties: bedrijven, overheden, instellingen en collega opleiders. Jaarlijks maken meer dan 2000 cursisten gebruik van onze opleidingsdiensten.

In geheel Nederland en incidenteel in het buitenland worden opleidingstrajecten verzorgd.

Voor onze aanpak geldt: PEP! Professioneel, Enthousiast en Persoonlijk!

Op een laagdrempelige, betrokken wijze treden wij opdrachtgevers én deelnemers tegemoet. Het niet ingewikkelder maken dan het is en er vooral voor zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau begrijpt hoe er met Arbo omgegaan kan worden. Een op het individu gerichte benadering door ervaren en gecertificeerde trainers.

Onze werkwijze komt tot uiting in al onze opleidings-, trainings- en begeleidingstrajecten: alle trajecten worden op maat toegesneden in alle aspecten, van de organisatie van trajecten, tot de planning, inhoud, en didactische werkvorm.

Doelgroepen
R.B.O.  Arbototaal heeft haar organisatie ingericht naar zogenoemde product-marktcombinaties. Wij onderscheiden de volgende markten waarvoor wij uit ons volledige opleidingsaanbod, relevante en in werkwijze op de markt aangepaste opleidingen inzetten:

01. Brandweer
02. Gemeenten en Gemeentelijke instellingen
03. Petro-Chemie
04. Zorginstellingen
05. Onderwijs
06. Zakelijke dienstverlening
07. Particulieren

Door te kiezen voor deze structuur ontstaat een grote mate van expertise in de markten en worden wij door onze opdrachtgevers als meedenkend partner gezien. De organisatie kent een platte structuur met korte communicatielijnen.

Nationale erkenning
R.B.O.  Arbototaal hecht sinds haar oprichting in 2000 grote waarde aan kwaliteit en continuïteit. Wij hebben een zeer gevarieerd klantenbestand in de zakelijke markt opgebouwd, alles is het ons gelegen om de kwaliteit van onze producten voortdurend te waarborgen.

Sinds 2004 is R.B.O.  Arbototaal NIBHV-erkend. Het NIBHV is een onafhankelijke organisatie die opleidingsinstituten onderzoekt en bezoekt tijdens opleidingstrajecten op klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en het op de juiste wijze uitvoeren van de opleidingen en examineringen. Het NIBHV heeft R.B.O.  ArboTotaal dan ook als een van de eersten het Keurmerk opleidingsinstituten verleend.

R.B.O.  Arbototaal is lid van de Nederlandse reanimatieraad en het Oranje Kruis. De NRR en het Oranje Kruis bewaken de kwaliteit van de opleidingsinstituten, haar opleidingen en medewerkers en verstrekken certificeringen.

Tevens is R.B.O.  Arbototaal aangesloten bij de Nederlandse vereniging van veiligheidskundigen NVVK en als zodanig is R.B.O.  Arbototaal geautoriseerd register veiligheidskundige.

Personele continuïteit
Om aan de opleidingsbehoefte in de markt niet enkel kwalitatief-, maar tevens kwantitatief tegemoet te komen, is het van belang om voldoende docenten (die uiteraard kwalitatief voldoen) beschikbaar te hebben. R.B.O.  Arbototaal heeft 10 docenten in dienst op freelance basis.

Opleidingsaanbod
Het totale en actuele opleidingsaanbod treft u aan op www.arbototaal.net